A.T.T.C. '77

A.T.T.C. '77 bestaat sinds 1977. De letters staan voor Aarle-Rixtelse TafelTennis Club. Onze vereniging heeft ca. 90 leden, bestaande uit jeugdleden, wedstrijdspelers en diverse soorten recreanten. A.T.T.C. ’77 maakt gebruik van de gymzaal aan de Jan van Rixtelstraat 30 te Aarle-Rixtel en heeft een eigen kantine.


Waarom tafeltennis?

Sport en spel worden tegenwoordig steeds belangrijker. De meeste mensen hebben meer vrije tijd dan vroeger en de behoefte aan recreatieve sport-beoefening wordt steeds groter.
Tafeltennis is een sport die door iedereen op zijn of haar niveau gespeeld kan worden. Wie heeft er niet eens een balletje geslagen op de camping, op het werk, in de kantine of noem maar op.

Wil je fanatiek trainen en spelen? Dat kan zeker bij A.T.T.C. '77.
Wil je een avondje gezellig bezig zijn? Ook dat kan bij A.T.T.C '77.

Ben je met pensioen of heb je toevallig overdag tijd? Kom dan eens op vrijdagochtend naar A.T.T.C. '77.
En na afloop kan er altijd iets gedronken worden aan de gezellige bar.

 

Korte informatie over A.T.T.C. '77
A.T.T.C. '77 is opgericht op 26 september 1977. Na een start in gemeenschapshuis De Aar werd er in 1980 verhuisd naar de gymzaal aan de Schoolstraat. Net als elke andere tafeltennisclub wilde A.T.T.C. '77 natuurlijk een eigen home. Dat bleek vanaf 1984 mogelijk in de hal op het industrieterrein aan de Torenakkerweg. Begin 1995 kreeg A.T.T.C. '77 de kans om gebruik te maken van de gymzaal aan de Jan van Rixtelstraat. In eigen beheer werd er een schitterende kantine geplaatst. En nog steeds spelen de ca. 90 leden van A.T.T.C. '77 in deze ruimte.


Wedstrijdtafeltennis
Op maandag- en woensdagavond trainen de senioren. De meeste van deze senioren spelen in de competitie. De thuiswedstrijden worden gespeeld op vrijdagavond.
A.T.T.C. '77 heeft diverse teams in de afdelingscompetitie. Het eerste team speelt in de tweede klasse.


Recreatietafeltennis

A.T.T.C. '77 is een tafeltennisclub met veel recreanten. De donderdagavond is de avond voor hen. Vanaf 20.00 uur kunnen ze op zes tafels vrij spelen. Veel mensen komen voor een gezellige avond en aan de bar worden met enthousiasme de wedstrijden besproken.
A.T.T.C. '77 heeft ook een biljart en daar wordt op de maandag-, woensdag- en donderdagavond veelvuldig gebruik van gemaakt.
Op vrijdagochtend kunnen de recreanten die overdag tijd hebben komen tafeltennissen. Ook hier worden de nodige onderlinge wedstrijden gespeeld.


Jeugd

ATTC heeft een aantal jeugdleden die op woensdagavond van 18.45 tot 19.45 uur training krijgen.

 

Activiteiten
De activiteitencommissie van A.T.T.C. '77 organiseert diverse keren per jaar een activiteit. De jaarlijkse feestavond is het meest populair. Andere activiteiten zijn de clubkampioenschappen en het verrassingstoernooi (er wordt gewoon getafeltennist, echter met steeds wisselende partners).
Verder organiseert A.T.T.C. '77 elk jaar allerlei gezelligheidsactiviteiten die zorgen voor binding en sociale contacten. Een kaartavond en een bierproefavond zijn hier voorbeelden van.

 

Clubblad

Om alle leden op de hoogte te kunnen houden van de laatste nieuwtjes komt er vijf keer per jaar een clubblad uit. De Clubgalm is een mix van serieuze en minder serieuze verhalen.

 

Wat voor materiaal heb je nodig?
In het begin kun je een batje lenen van A.T.T.C. '77. Als je lid wordt is het de bedoeling dat je zelf een batje koopt.
A.T.T.C. '77 zorgt voor professionele tafeltennistafels en balletjes.
Verder is een shirt en een korte broek gewenst en heb je gymschoenen nodig die niet buiten gedragen worden en geen zwarte zolen hebben. Competitiespelers spelen de wedstrijden altijd in het clubtenue. De shirtsponsor is SPS Systems.


Spelregels in het kort
De winnaar van een game is diegene die als eerste 11 punten heeft verzameld. Om de twee punten wordt er van service gewisseld. In de wedstrijden wordt er gespeeld om de “best of five”. Dat wil zeggen dat degene die het eerst drie games heeft gewonnen winnaar is.

Een competitieteam bestaat uit drie personen. Iedere speler speelt tegen elke speler uit het team van de tegenstander. Zo worden er negen wedstrijden gespeeld. Na de eerste drie enkelspelen wordt er altijd een dubbelspel gespeeld. Zo kunnen er eindstanden ontstaan als 10-0, 7-3 of 5-5.

Kennismaken met A.T.T.C. '77
Het is altijd mogelijk om te komen kijken. Kijk gewoon welke groep bij je past en bezoek een trainingsavond. Uiteraard kun je gratis een aantal keren meespelen om te kijken of de sport en de vereniging bij jou passen.