Attc'77

Uitwisseling met TTV Deurne en MTTV uit Mierlo.

Beste competitiespelers,

Op vrijdag 8 september houden we in onze hal weer een uitwisseling met TTV Deurne en MTTV uit Mierlo.
Afhankelijk van het aantal deelnemers starten we om 19.30 of om 20.00 uur.
Je kunt je opgeven via de mail (frederiekevdpoel@hotmail.com), graag voor 1 augustus.


Start - Training senioren.

Vanaf september start ATTC'77 een trainingsgroep voor volwassen beginners en competitiespelers uit de laagste klassen. De training is met name bedoeld om de basis slagen onder de knie te krijgen en zal vanaf 28 augustus elke maandag van 19.15 - 20.00 uur plaatsvinden onder leiding van Henk Buiting en Frederieke van de Poel. Aansluitend kan er dan nog worden vrij gespeeld.
Er hebben zich inmiddels al 11 spelers aangemeld, maar je kunt je nog opgeven (frederiekevdpoel@hotmail.com) t/m 1 augustus.


Bierproeven bij ATTC´77

De reguliere competitie is inmiddels afgelopen dus is het voor de tafeltennissers van ATTC´77 tijd voor andere activiteiten. Zo neemt een aantal spelers deel aan de zomercompetitie die onder andere georganiseerd wordt door TTV Een en Twintig uit Beek en Donk, maar worden ook in de eigen hal activiteiten georganiseerd voor de leden en hun partners.

Zaterdag 3 juni was de jaarlijkse bierproefavond in de kantine aan de Jan van Rixtelstraat in Aarle-Rixtel. Vijf jaar geleden startte Jeroen Doensen met deze avond om de leden kennis te laten maken met verschillende speciaalbiertjes. Het werd een succes en het is inmiddels een traditie om deze avond aan het einde van het seizoen te organiseren. De belangstelling voor speciaalbier groeit en dat was ook te zien aan de opkomst. Maar liefst 23 leden plus vijf partners waren aanwezig om zeven verschillende bieren te proeven.
Jeroen had gezorgd voor brouwsels uit Nederland en uit België, bier zonder toegevoegde suikers en energieneutraal geproduceerde biertjes. Uiteraard was er ook een quiz met hele moeilijke vragen, zoals welke schimmel zit er in dit bier, welk ingrediënt ontbreekt in dit bier, hoe heet het meertje bij de Val Dieu brouwerij in België, enz. Gelukkig waren de vragen meerkeuze, zodat er wat te gokken bleef. Twee deelnemers hadden maar liefst 12 van de 14 vragen juist beantwoord. Ze kregen de benaderingsvraag en Christel van der Putten zat het dichtste bij het goede antwoord op de vraag: Hoe lang bestaat bier al? Zij is daarmee de bierkenner 2023 van ATTC ’77. De eervolle tweede plaats was voor Marcel Selder.

Afgelopen weekend moesten de teams voor het nieuwe competitieseizoen worden opgegeven. Door aanwas van nieuwe leden en leden die enthousiast gemaakt zijn om competitie te gaan spelen, heeft ATTC nu twee teams meer dan afgelopen seizoen. Het vaandelteam is ongewijzigd gebleven. Team 2 en 3 zijn van plek gewisseld vanwege het kampioenschap van team 3. Beide teams hebben een speler afgestaan om samen met Werner Doensen en twee nieuwe spelers een nieuw vierde team te vormen.
Het 5e en 6e team zijn hetzelfde gebleven en team 7 en 8 is een mix van spelers van het oude 7e team en vier nieuwe spelers: Yven Swinkels, Henk van der Bruggen, Peter Bevers en Cor van de Ven. Met acht teams zal het elke vrijdag in de najaarscompetitie volle bak zijn in de gymzaal aan de Jan van Rixtelstraat.


Alle teams van tafeltennisvereniging ATTC´77 uit Aarle-Rixtel kwamen afgelopen week in actie.

Het 6e al op woensdag 12 april bij de studenten in Eindhoven. Ze proberen zoveel mogelijk punten bij elkaar te sprokkelen om maar niet te degraderen uit de 6e klasse. Helaas verloren Ruud Brummans, Johan Heurter en Tessa van den Boogaard met 7-3. Johan scoorde twee maal en Ruud maakte het 3e punt. De achterstand op Stiphout kan waarschijnlijk niet meer worden goedgemaakt in de laatste wedstrijd tegen de koploper met degradatie als gevolg.

Het 5e team speelt ook in de 6e klasse en staat er iets beter voor. Zij speelden thuis gelijk tegen Maashorst 5. De zussen Gerdi van den Boomen en José van Turnhout wonnen ieder twee wedstrijden terwijl Dennis Verbruggen niet opgewassen was tegen de spelers uit Uden. Omdat Conchi Medinas Salinas en José een goed dubbel vormen, werd Conchi ingezet om die te spelen en met succes. Als ze volgende week een paar punten pakken tegen Taveres 3, handhaven ze zich.

Het 4e team draait lekker mee in de middenmoot van de 5e klasse G, wat knap is aangezien ze uit de 6e klasse komen. Geert-Jan van Duijnhoven, Henk Buijting en Jan Smits speelden afgelopen week thuis tegen de nummer 2, Veldhoven 12. Jan kon met zijn noppen het spel ontregelen en won twee wedstrijden. Geert-Jan won de eerste wedstrijd overtuigend, verloor de 2e nipt en 3e leek de pijp leeg. Henk had niet zijn avond en moest na alle wedstrijden zijn tegenstander feliciteren. Met de 3-7 nederlaag staan ze wel veilig 3e.

Het 3e team staat bovenaan in de 4e klasse H en speelde thuis tegen de nummer 4 Unicum 6, terwijl in Veldhoven de directe concurrenten elkaar troffen. Voor ATTC speelden Juul Verbeeten, Bart Willems en Jeroen Doensen. Jeroen maakte het erg spannend maar won uiteindelijk al zijn wedstrijden en samen met Bart de dubbel. Bart was goed voor twee overwinningen en Juul won één wedstrijd. De concurrenten kwamen niet verder dan een gelijkspel zodat de voorsprong met 2 punten vergroot is. Als de heren de laatste wedstrijd 4 punten halen promoveren ze naar de 3e klasse. En in die 3e klasse heeft het 2e team het erg zwaar. Zij kwamen niet verder dan een gelijkspel en zullen in de laatste wedstrijd 5 punten nodig hebben om niet te degraderen.


Clubkampioenschappen ATTC´77-2023

Zo net voor de start van de voorjaarscompetitie leek het in de regio de tijd voor clubkampioenschappen, zo ook voor tafeltennisvereniging ATTC'77 uit Aarle-Rixtel. Op vrijdag 20 januari streden maar liefst 35 deelnemers om de felbegeerde eretitel bij de competitiespelers en bij de recreanten.

De 24 competitiespelers werden verdeeld over vier zeskampen. Ondanks dat het niveauverschil tussen de spelers soms groot was, werden er mooie, maar vooral ook sportieve wedstrijden gespeeld. Moeilijke services werden bewaard voor de gelijkwaardigere wedstrijden, er werden rally's aangegaan en er werden zelfs tips gegeven tussen de wedstrijden door. Zo werd geprobeerd om het voor iedereen leuk te houden ondanks het verschil in sterkte.
Om te voorkomen dat het nachtwerk zou worden, speelden alleen de poulewinnaars vervolgwedstrijden. In de halve finale nam William Vlamings het op tegen Rajan van Aar en Johan Voorhout trof Jeroen van der Heijden. Het niveauverschil tussen team 1 en de andere competitiespelers is nog te groot met als gevolg dat zowel William als Johan redelijk overtuigende zegevierden. De finale werd door William, die al meerdere malen clubkampioen geweest is, gewonnen.

Bij de recreanten, die normaal op donderdagavond of vrijdagochtend spelen, deden elf spelers mee. De zes dames en vijf heren werden verdeeld over een vijf- en een zeskamp. Helaas konden de dames het niet winnen van de heren. In de eerste kruisfinale nam Hennie Kuijpers het op tegen Karel van der Steen, die na een blessure sinds kort weer lid is van ATTC'77. De heren waren aan elkaar gewaagd en uiteindelijk Karel trok aan het langste eind. In de andere kruisfinale speelden Peter Bevers en Cor van de Ven tegen elkaar. In een zwaar bevochten wedstrijd moest de ervaren Cor zijn meerdere erkennen in Peter. De finale ging dus tussen Karel en Peter met Karel als clubkampioen bij de recreanten.

Iets na twaalf uur werden de winnaars onder applaus gehuldigd door de wedstrijdleiding, werden wat mensen bedankt, werd er nog een praatje gemaakt en ging iedereen moegestreden naar huis ging, klaar voor het nieuwe seizoen.