ATTC’77 sluit succesvolle voorjaarscompetitie af

Op de laatste speeldag van de competitie is duidelijk geworden in welke klasse de teams van ATTC mogen starten in de najaarscompetitie
Team 1 weet na een bijzondere competitie toch in de middenmoot te eindigen waardoor het komend seizoen -hopelijk weer op volle sterkte- een nieuwe kans krijgt in de 2e klasse.
Het tweede team heeft na de promotie boven verwachting gepresteerd in de 3e klasse. Frederieke, Mark en André zijn op een verdienstelijke tweede plaats geëindigd. Aangezien hier geen play-off wedstrijd meer aan verbonden zit mag het team volgend seizoen weer uitkomen in de 3e klasse.
Aangezien zowel ATTC 3 als ATTC 4 kampioen werden in de 4e klasse zijn er komend seizoen maar liefst 3 teams uit Aarle-Rixtel te vinden in de 3e klasse.
De ervaren mannen van team 5 kenden een zwaar seizoen, mede door blessures. Hierdoor moest het team vooral leunen op de jongere Yven en Tessa, welke helaas nog iets te kort kwamen. Het team mag komend jaar in de 6e klasse op gaan voor een herkansing.
Beter ging het bij het zesde team. Zij pakten zeer overtuigend de titel in de 6e klasse waardoor het team stuivertje wisselt met team 5 en hun plaats inneemt in de 5e klasse.
Ook boven verwachting ging het bij team 7. Waar de mannen lang mochten dromen van een tweede kampioenschap op rij moesten ze toch helaas Stiphout voor laten gaan. Maar desalniettemin is een tweede plaats in de 6e klasse een erg knappe prestatie en mag het team volgend jaar laten zien dat dit niet eenmalig was.

Voor het jeugdteam van ATTC was het eindelijk nu ook raak. Na twee tweede plaatsen op rij hebben Tjerk Knukkel en Tjeerd van Rijbroek het gewenste kampioenschap binnen in de 1e klasse van de duocompetitie. Het werd een spannende strijd met de concurrenten van OTTC uit Oss, maar in de kampioenswedstrijd hadden Tjeerd en Tjerk geen last van kampioenskoorts en wisten de heren met 0-5 te winnen in Veghel waarna het feest kon losbarsten. In de najaarscompetitie stromen de heren in bij de senioren waardoor ze met een mooi succes hun periode bij de jeugd hebben afgesloten.

Voor nu staat er nog het traditionele Verrassingstoernooi op de rol voordat er een lange periode van oefenen, materiaal vervangen en vakantie is. In september moet iedereen er weer staan om ATTC nieuwe successen te brengen.

ATTC’77 6 dendert door

Tijdens het Paasweekend wordt de competitie weer hervat. De 6e speelronde wordt door drie teams in Aarle-Rixtel op Goede Vrijdag afgewerkt.
Het 2e team van ATTC presteert het gehele seizoen al boven verwachting en kreeg vandaag de nummer laatst uit de poule, Renata 2 uit Eindhoven op bezoek. Frederieke van de Poel weet bijna niet meer wat verliezen is en is ook op deze avond te sterk voor al haar opponenten. De eveneens sterk presterende André moet alleen zijn meerdere bekennen in oude rot Ben Cornuyt. Doordat Mark Rovers ook één overwinning weet te behalen, en hij samen met Frederieke het dubbelspel overtuigend binnensleept boekt het tweede een keurige 7-3 overwinning waarmee het de knappe tweede plek in de 3e klasse weet vasts te houden.
Een zwaardere avond werd beleefd door Yven Swinkels, Tessa van den Boogaard en Geert-Jan van Duijnhoven die aantraden tegen Wilvo/ttv Bergeijk 5. Ondanks dat een aantal partijen toch erg dicht bij elkaar zaten ging alles naar de gasten uit Bergeijk. Met een 0-10 nederlaag lijkt het team toch af te stevenen naar degradatie uit de 5e klasse. Het verschil met de nummer 5 is maar liefst 12 punten met nog 3 ronden te gaan.
ATTC 6 boekt daar in tegen het beste resultaat van de avond. De gasten van TTV Maashorst 5 uit Uden wisten niet waar ze het moesten zoeken. Conchi Medina Salinas en Gerdi van den Boomen-Rooijakkers laten zien goed in vorm te zijn dit seizoen en winnen alle wedstrijden. De dames winnen samen ook nog eens het dubbelspel. Ervaren kracht Johan Heurter weet ook nog eens twee tegenstanders te slim af te zijn, waardoor er aan het einde van de avond de monsterscore van 9-1 op het bord staat. Dit resultaat past goed in een sterke campagne van het zesde team. Het staat nu stevig op kop in de 6e klasse met een comfortabele 7 punten voorsprong op de nummer twee.

Meer standen zie >> Hier


Wilma van Beek 40 jaar lid bij ATTC’77

Doordat de competitie een week stil ligt i.v.m. het NK Tafeltennis was er de mooie gelegenheid om het vrije weekend in te vullen met de jaarlijkse feestavond. Deze had de vereniging nog te goed na het eerder uitstellen hiervan in november jongstleden.
Op zaterdagavond trokken tientallen leden richting de kantine in Aarle-Rixtel, die voor de gelegenheid was omgebouwd tot ‘camping de Gammele Tafel’. Uitgedost in campingoutfits, denk hierbij aan korte broeken met slippers, sportkleding en natuurlijk wc-rolletjes mochten niet ontbreken. De kantine was vrolijk versierd met lichtjes, slingers en ballonnen. Er werd zoals op een echte camping een (muziek)bingo georganiseerd waar mooie en ludieke prijzen te winnen waren. De avond werd op passende wijze afgesloten met heerlijke broodjes shoarma en pizza’s van sponsor Eethuis Saray.
De feestavond werd ook gebruikt om stil te staan bij het 40-jarig lidmaatschap van Wilma van Beek. Wilma zet haarzelf gedurende deze tijd voor ontelbaar veel klusjes in voor de vereniging. Het poetsen van de kantine, het draaien van bardiensten en het opleiden van de allerjongste leden zijn slechts een klein deel van alle zaken waar Wilma haarzelf mee bezig heeft gehouden. Veel (oud)jeugdleden kunnen zich de trainingen en wijze lessen van Wilma nog goed herinneren. Voorzitter Mark Rovers zet haar in het zonnetje met een speciale ‘sherry-can’ -het favoriete drankje van Wilma- en een mooi woordje. Namens de gehele vereniging willen we haar bedanken voor de inzet de afgelopen 40 jaar, en we hopen dat hier nog vele jaren bij komen!


ATTC’77 zet zich in tijdens NL-Doet

Op zaterdag 16 maart melden zich vroeg in de ochtend een stuk of 12 fanatieke leden van de Aarle-Rixtelse Tafeltennisclub om de sporthal aan de Jan van Rixtelstraat weer op te knappen.
Achterstallig onderhoud, schoonmaken en verbeteren stond vandaag centraal. Een aantal leden ging voortvarend aan de slag met het vervangen van de verlichting boven de bar. Er hangen weer nieuwe schitterende, dimbare spotjes om de juiste sfeer te brengen in de gezellige kantine.
Daarnaast kregen ook de tafeltennistafels en de vloer in de zaal een grondige schoonmaakbeurt zodat ze er weer een tijdje tegenaan kunnen. Een andere welkome verbetering was het ophangen van een nieuw, groter televisiescherm en een dartbord, voor extra (sportief) vermaakt op drukke avonden. Een heuse ‘Wall-of-Fame’ is gemaakt waarmee recente en aanstaande kampioensteams blijvend kunnen worden herinnerd.
Ook werden enkele plafondplaten vervangen in de kleedlokalen en de kantine, wat nodig was na een eerdere lekkage. Enkele lampen zijn vervangen en ook de douches zijn uitgebreid schoongemaakt, waardoor ook de kleedlokalen er weer mooi uitzien. ATTC dankt de inzet van alle leden die deze dag hebben geholpen. De hal kan er weer een tijdje tegenaan!
Wil je nu ook graag kennismaken met de mooie tafeltennissport? Dat kan! Neem een kijkje op www.attc77.nl of kom op een maandag- woensdag- of donderdagavond langs voor een vrijblijvende kennismaking.


Mooi weekend voor ATTC’77

Nu de competitie over de helft is zijn de eerste returnwedstrijden zijn afgelopen weekend gespeeld. Het leek wel een uitwisseling met de buren van TTV Stiphout, aangezien liefst drie van de vier thuisspelende teams een wedstrijd tegen de Helmonders speelden.
Team 1 trof het derde team van Stiphout in de tweede klasse. De mannen uit het vaandelteam hebben de punten hard nodig, maar op papier geen gemakkelijke tegenstander met het hoger aangeslagen Stiphout. Ondanks het verschil op papier blijkt de kwaliteit dicht bij elkaar te liggen. Bart Boetzkes en Johan Voorhout zijn beiden goed voor twee punten. Jeroen van der Heijden weet één wedstrijd binnen te halen. Met een 5-5 uitslag lijken vooral de Aarle-Rixtelnaren goede zaken te doen. De heren staan nu met 28 punten op de veilige 4e plaats.
Team 3 is erop gebrand om de koppositie over te nemen na een gevoelige nederlaag afgelopen week in Veldhoven. Stiphout 6 -de nummer laatst in de poule- bleek het ideale medicijn. Marcel Selder en Bart Willems winnen alle wedstrijden, terwijl ook de dubbel soeverein werd gewonnen. Vincent Braak moet enkel in Marieke de Beer-Van Berkel zijn meerdere erkennen. Hierdoor wordt het wederom 9-1 voor ATTC. Het 3e team herovert hiermee de koppositie en staat 6 punten los in de 4e klasse.
Het enige team dat tegen een andere tegenstander mocht spelen waren de mannen van ATTC 4. Zij namen het op tegen de concurrent voor het kampioenschap, Veldhoven 7. Kopman Wesley Ketelaars wint twee van zijn drie partijen, terwijl de gebroeders Jeroen en Werner Doensen ieder één winstpartij boekt. Doordat de broers ook de dubbel winnen worden de punten gedeeld met een 5-5 uitslag. Vooral voor ATTC is dit een goede uitslag, aangezien de nummer twee nu niet inloopt. Team 4 staat op een comfortabele voorsprong van 5 punten in de 4e klasse.
Het 7e team van ATTC trad aan tegen Stiphout 8 in de 6e klasse. De mannen verrassen al het hele seizoen en weten dat ze vandaag in moeten lopen op de koploper uit Helmond. De ijzersterke Peter Bevers zet zijn goede vorm door en blijkt te sterk voor al zijn opponenten. Doordat Stephan Vergroesen en Ruud Brummans één partij winnen en Ruud en Peter samen het dubbelspel winnen boeken de mannen een knappe 6-4 overwinning. Team 7 staat nu gedeeld eerste met Stiphout, waardoor het nog 4 spannende speelrondes tot het einde gaan worden.


Team 3 haalt uit namens ATTC’77

Op de dag waarop de meteorologische lente is begonnen mochten drie teams zich opmaken voor een thuiswedstrijd in Aarle-Rixtel. Team 2, 3 en 5 trokken ten strijde in de, respectievelijk 3e, 4e en 5e klasse.
Het 2e team presteert verrassend goed in de 3e klasse na de promotie vanuit de 4e klasse. Na 3 wedstrijden bekleedt het team de 2e plek in de poule. Het is de taak om deze plaats vast te houden als concurrent Veldhoven 4 op bezoek komt. De tegenstanders hebben de sterke Kevin van der Elst in de opstelling staan, welke voor Frederieke van de Poel en Mark Rovers en maatje te groot bleek te zijn. André van der Wal kwam heel dicht bij een spectaculaire overwinning, maar moest in de 5e set toch buigen voor Van der Elst. Doordat de heren en dame wel alle drie wisten te winnen van Joyce van Gompel en André en Frederieke ook van Stefan Sanders werden er toch 5 punten behaald waarmee de punten gedeeld werden met een 5-5 uitslag. Vooral voor ATTC’77 is dit een goed resultaat, want hiermee blijven ze op de 2e plaats staan in de hun poule.
Team 3 bestaande uit Vincent Braak, Bart Willems en Marcel Selder zijn al sinds de eerste ronde de koploper in hun poule in de 4e klasse en zorgde ervoor dat Unicum 6 uit Geldrop een vervelende avond beleefden. De drie heren laten zien veel te hebben geleerd in de 3e klasse en zijn uit op revanche in de 4e. Met slechts één 5-setter boekte de formatie een vrij gemakkelijke en tevens indrukwekkende 10-0 overwinning. Hiermee loopt het team iets uit in de ranking en staat het inmiddels met 5 punten los op de koppositie.
ATTC’77 5 beleefde een lastigere avond tegen de bezoekers van Red Stars 5 uit het Limburgse Venray. Dit team staat met een straatlengte verschil op de koppositie in de 5e klasse, waarmee de mannen van team 5 al op voorhand wisten dat het een zware dobber ging worden. Doordat Henk Buiting, Yven Swinkels en Geert-Jan van Duijnhoven toch nog ieder één wedstrijd wisten te winnen bleven er met een 3-7 resultaat in ieder geval nog een paar punten achter in Brabant. Door dit resultaat is de ploeg wel verder achteropgeraakt en moet het flink wat meer punten te halen om uit de onderste regionen weg te komen.

Team 7 zet sterke vorm door

Team 7 zet sterke vorm door
In de derde speelronde van de voorjaarscompetitie trokken drie teams in een thuiswedstrijd ten strijde in de Aarle-Rixtelse tafeltennishal.
Het vaandelteam nam het op tegen de sterke tegenstanders van Wilvo/ttv Bergeijk 2. Bart Boetzkes wist in een simpele 3-0 overwinning af te rekenen met Tim Senders. Ook Jeroen van der Heijden wist op Senders een knappe maar soevereine overwinning te boeken. Johan Voorhout had meer moeite met dit spel, maar wist wel te winnen van Patrick Noten. Deze drie overwinningen van de heren zorgt er voor dat de gasten uit Bergeijk er met een 3-7 overwinning ervandoor gaan. Met 13 punten uit 3 duels staat team 1 op een 4e plaats in de poule en lijkt het vooral naar beneden te moeten kijken.
Team 6 speelde tegen de buren van Een en Twintig 5 uit Beek en Donk. Johan Heurter wist vrij eenvoudig te winnen van Hamed Alisedaghat, de andere tegenstanders bleken helaas een maatje te groot. Gerdi van den Boomen kwam na een thriller tegen Alisedaghat als winnaar uit de strijd en wist in 3 sets ook Patrick Biemans te verslaan. Conchi Medina Salinas had het lastig tegen de heren maar boekte wel een knappe winstpartij op Biemans. Helaas bleek het resultaat niet voldoende voor de overwinning en werd er een 4-6 als eindstand genoteerd. Met deze uitslag staat het team op een knappe 2e plek in de groep waarmee het nog volop kansen heeft om te strijden voor de bovenste plaatsen.
Een lichtpuntje op de vrijdagavond bleken wederom de mannen van team 7 te zijn. Ruud Brummans, Cor van de Ven en Peter Bevers trokken ten strijde tegen het studententeam van de TUE, Taveres 4. Peter bleek in goeden doen en verslaat al zijn tegenstanders. Cor en Ruud moeten enkel hun meerdere erkennen tegen kopman Philippe Fatouros. Doordat Ruud en wederom Peter erg overtuigend het dubbelspel binnenslepen proosten de mannen op een 8-2 overwinning. Na 3 potjes bezet het team nog steeds, erg knap, de 1e plek in de 6e klasse.

ATTC’77 7 boekt ruime overwinning


In de tweede speelronde mochten de teams die begonnen met een uitwedstrijd vandaag hun eerste wedstrijd in 2024 spelen op Aarlese grond.
Het vaandelteam trad aan met Johan Voorhout, Bart Boetzkes en clubkampioen en aanwinst Jeroen van der Heijden tegen het team van De Meppers 1 uit Heeze. Jeroen speelde een paar fantastische wedstrijden en won prompt zijn eerste twee wedstrijden in de 2e klasse. Johan -kampend met een armblessure- wist er slechts één te winnen terwijl Bart ongenaakbaar was en al zijn potten in winst omzette. Hiermee boekt het team een mooie en belangrijke 6-4 overwinning waarmee het na de tweede speelronde de gedeelde derde plaats in de poule bezet.
Team 3 weet na de degradatie naar de 4e klasse wat ze te doen staat: zo snel mogelijk terug naar de 3e klasse. Vincent Braak, Marcel Selder en Bart Willems mochten het opnemen tegen de tegenstanders van Flash 4 uit het Eindhovense Woensel. Marcel en Vincent waren goed voor twee punten, terwijl Bart net te kort kwam en slechts één punt pakte. De sterke tegenstander Koen Tiels bleek helaas te sterk voor de 3 heren. Met het 5-5 gelijkspel blijft het team op de koppositie staan waarmee de campagne tot heden nog succesvol verloopt.
ATTC 4 vocht eveneens een strijd uit het een team van Flash, maar Werner Doensen, Wesley Ketelaars en Juul Verbeeten mochten tegen het 7e team spelen. Wesley zet zijn ongeslagen reeks voort en wint wederom al zijn wedstrijden. Werner pakt eenvoudig één wedstrijd terwijl Juul ondanks enkele spannende wedstrijden telkens achter het net viste. De Eindhovenaren gingen hierdoor met een 4-6 overwinning met de overwinning aan de haal. Positief om te vermelden is de terugkeer van de langdurig geblesseerde Rajan van Aar in het dubbelspel. Helaas was dit niet genoeg voor de winst, maar belangrijk dat Rajan weer wedstrijdritme opdoet.
Het 8e team maakt dit seizoen zijn debuut in de 6e klasse na het kampioenschap in de 7e klasse. Ruud Brummans, Cor van de Ven en Stephan Vergroesen lieten zien ook prima op dit niveau mee te kunnen, want er werden slechts 2 punten verloren tegen de buren van Een en Twintig 6 uit Beek en Donk. Met een 8-2 overwinning staat het team keurig op een gedeelde derde plaats in hun poule.
De komende twee weken ligt de competitie even stil in verband met carnaval.


Voorjaarscompetitie van start voor ATTC’77

Voorjaarscompetitie van start voor ATTC’77

Afgelopen weekend stond in het teken van de start van de voorjaarscompetitie. Na
de clubkampioenschappen ging het deze week weer echt om de punten. Door
blessures en ziektegevallen zijn er enkele wijzigingen binnen de teams, maar
desalniettemin staan er zeven teams klaar in de startblokken voor wat hopelijk een
succesvol tafeltennisseizoen mag worden.
Team 2 mocht na het kampioenschap in de 4 e klasse zich opmaken voor een rentree
in de 3 e klasse. Vaste krachten Frederieke van de Poel en Mark Rovers mochten
samen met aanwinst uit de 4 e klasse André van de Wal aantreden tegen de buren
van Een en Twintig 3 uit Beek en Donk. Frederieke zette haar sterke vorm in de
najaarscompetitie vrolijk door en was oppermachtig voor alle opponenten. André liet
een succesvol debuut in het tweede zien en speelde erg sterk. Ook hij won al zijn
wedstrijden. Mark had iets meer moeite met de lastige tegenstanders maar sleepte
knap een wedstrijd soeverein binnen. Hiermee kent team 2 een mooi begin in de 4 e
klasse met een mooie 7-3 overwinning.
Het 5 e team mocht na de verloren playoffwedstrijd van vorig seizoen het opnieuw
proberen in de 5 e klasse. Jan Smits en Geert-Jan van Duijnhoven speelden samen
met de van zwangerschap teruggekeerde Tessa van den Boogaard tegen de ervaren
mannen van Veldhoven 10. De tegenstand bleek erg stug en lastig te verslaan, wat
ervoor zorgde dat enkel Jan met zijn noppenspel een wedstrijd wist te winnen. Het
team kent een valse start van de competitie met een 1-9 nederlaag.
Het derde thuisspelende team was team 6, uitkomend in de 6 e klasse. Dit bestaat uit
2 samengevoegde teams uit het vorige seizoen. Gerdi van den Boomen-Rooijakkers,
Conchi Medina Salinas en de debuterende Antoinette Biemans waren veel te sterk
voor de jonge tegenstanders van TTCV 7 uit Veghel. Gerdi en Conchi gaven de
gasten een ware tafeltennisles door bijna alle wedstrijden in drie sets te winnen.
Antoinette heeft na jaren het tafeltennisbatje weer afgestoft en wist direct een punt te
pakken. Doordat Gerdi en Conchi samen ook het dubbelspel wonnen starten de
dames met een keurige 8-2 overwinning.


Nieuwe clubkampioenen bij opgefrist ATTC’77

Nieuwe clubkampioenen bij opgefrist ATTC’77
De feestdagen zijn voorbij, wat betekent dat de voorjaarscompetitie weer voor de deur staat. Traditiegetrouw zijn de week voorafgaand de clubkampioenschappen waarin alle spelers een poging mogen wagen om zichzelf te kronen tot clubkampioen 2024.
Na een lange avond met veel wedstrijden waren er uiteindelijk nieuwe winnaars bij verschillende afdelingen. Astrid Kweens werd de kampioen van de recreantengroep na van alle andere dames uit de poule te hebben gewonnen. Bij de competitiespelers in de lagere klasse kwamen bij de dames Gerdi van den Boomen en bij de heren Ruud Brummans als winnaars uit de strijd na enkele mooie en spannende partijen.
Bij de hogere klasse spelers leidde het uiteindelijk tot een clash tussen Johan Voorhout en Jeroen van der Heijden. Uiteindelijk weet Jeroen verrassend maar zeker niet onverdiend de wedstrijd naar zich toe te trekken met een 3-1 overwinning. Hiermee is de kersverse aanwinst voor het eerste team voor een jaar lang de allerbeste speler van ATTC’77.
Ook werd er bij de jeugd gestreden voor de titel clubkampioen 2024. Op zondagmorgen werd een mooie poulefase gespeeld die uiteindelijk leidde tot een finale tussen Daymien Hendriks en Floris Greefkes. Na een spannende wedstrijd waarbij het beide kanten op kon gang trok uiteindelijk Daymien aan het langste eind waarmee hij zichzelf de nieuwe clubkampioen bij de jeugdleden mag noemen.
Het weekend had nog een ander mooi tintje, namelijk het debuut van het nieuwe logo en de daarbij behorende nieuwe wedstrijdshirts. Dorette van den Elsen ontwierp het moderne en strakke logo waarmee ATTC de toekomst in gaat. Namens de al jarenlange rugsponsor Small Processor Systems (SPS) werden hier ook nieuwe shirts met frisse kleuren en natuurlijk het nieuwe logo aangeboden. We hopen dat deze nieuwe, frisse uitstraling de teams die vanaf volgend weekend gaan starten in de voorjaarscompetitie veel succes mag opleveren!


Dubbel feest bij ATTC’77

De laatste thuiswedstrijden voor de helft van de competitieteams van ATTC’77 stond afgelopen vrijdag op de rol. De champagne was al koud gezet voor team 3 en team 8, want zij konden bij een goed resultaat in eigen huis kampioen worden.
Team 3 wist dat het van te voren nog maar 4 punten nodig had om op eigen kracht kampioen te worden. In verband met ziekte viel jeugdspeler Tjeerd van Rijbroek in. Ondanks het hoge niveau en geen overwinningen was het een erg leerzame en leuke ervaring voor het aanstormend talent. Doordat Frederieke van de Poel en Jeroen van der Heijden wel alle partijen wisten te winnen was het kampioenschap zo binnen en kon het feest gevierd worden met een uiteindelijke 7-3 overwinning tegen de Meppers 2 uit Heeze. Het langverwachte kampioenschap deed zich eindelijk aan waarmee team 3 terugkeert naar de 3e klasse.
Team 8 bestaande uit Cor van de Ven, Ruud Brummans, Peter Bevers en Stephan Vergroesen lieten de gehele competitie slechts kruimels achter voor de opponenten. Tegen Taveres 4, uitkomend namens de TU uit Eindhoven waren 3 punten nodig voor het kampioenschap. Na drie partijen was dit aantal al behaald, waardoor de heren het kampioenschap mochten vieren samen met familie en vrienden die in een flink gezelschap waren afgereisd naar de tafeltennishal in Aarle-Rixtel. Het eindresultaat was een mooie 8-2 overwinning. Na de laatste wedstrijd volgende week mag het team zich klaar gaan maken voor promotie naar de 6e klasse in de voorjaarscompetitie.
Het tweede team heeft een zware avond als met Flash 4 uit Eindhoven de aanstaande kampioen op bezoek komt. Het team blijkt veel te sterk en verlaat Aarle-Rixtel met een 0-10 overwinning. Volgende week zit na een zwaar maar leerzaam seizoen de competitie erop voor Vincent Braak, Jeroen Doensen, Marcel Selder en Bart Willems. Degradatie naar de 4e klasse is na vanavond een feit
ATTC 6 heeft een ontmoeting met ATTV’71 2 uit Asten. Opnieuw valt jeugdspeler Tjerk Knukkel in en boekt knap een overwinning. Conchi Medina Salinas is goed voor twee winstpartijen en Gerdi van den Boomen is voor alle drie de opponenten te sterk en wint al haar partijen. Samen met een overwinning in de dubbel is het goed voor een keurige 7-3 overwinning waarmee het team op de tweede plaats staat en dus nog een spannende laatste ronde wacht om te mogen spelen voor promotie.


ATTC’77 5 doet goede zaken

Op een gure, natte vrijdagavond werd het tafeltennispubliek in Aarle-Rixtel flink opgewarmd door enkele spannende partijen in de tafeltennishal aan de Jan van Rixtelstraat.
Team 2 droeg hier niet aan bij en kende een zeer dramatische avond met een 10-0 nederlaag tegen de gemeentegenoten van Een en Twintig 2 uit Beek en Donk. Jeroen Doensen, Bart Willems en Marcel Selder hebben leuke potjes laten zien, maar zijn helaas nog niet opgewassen tegen de tegenstanders in de 3e klasse. Een degradatie naar de 4e klasse lijkt dan ook een kwestie van tijd.
Beter ging het bij ATTC’77 5. Thijs Smulders, Jan Smits en Geert-Jan van Duijnhoven traden aan tegen de buren van Stiphout 6. Jan bleek in vorm en won al zijn wedstrijden en Geert-Jan was goed voor twee overwinningen. Thijs moest helaas zijn meerdere erkennen in de Helmondse tegenstanders. Uiteindelijk haalde de mannen een knap 5-5 gelijkspel uit de strijd tegen de koploper in de 5e klasse. Hiermee staat het team op een knappe 2e plaats met nog een wedstrijd tegoed ten opzichte van de nummer één en drie waarmee het team nog volop in strijd is voor een plekje om promotie.
Het zesde team trad eveneens aan tegen een ploeg uit Stiphout. Vanwege persoonlijke omstandigheden in het team is het puzzelen om iedere week weer een team op de been te krijgen. Vaste waarden Conchi Medina Salinas en Gerdi van den Boomen hadden invaller Stephan Vergroesen meegenomen, en dat bleek niet tevergeefs. Stephan won prompt twee wedstrijden in een klasse hoger dan dat hij normaal speelt. Gerdi is eveneens goed voor twee punten. Conchi speelt erg sterk en blaast alle drie de tegenstanders omver waarmee ze drie punten binnensleept. Doordat Gerdi en Conchi ook de dubbel winnen komt de stand op een 8-2 overwinning en staat het op een knappe tweede plaats in de 6e klasse en strijd het om promotie.
Team 7 moet nog alle zeilen bijzetten om degradatie uit de 6e klasse te voorkomen. De bekende tegenstanders van Valkenswaard 6 komen op bezoek en speelde erg sterk, wat het team ook niet ten goede kwam. Henk van der Bruggen en Yven Swinkels wisten helaas niets te winnen. Johan Heurter redde de eer en won knap twee partijen. Helaas is het eind resultaat hierdoor wel een 2-8 nederlaag en beklijft het team op de laatste plaats en is in de laatste wedstrijd een grote overwinning nodig voor klasse behoud.


ATTC’77 behaald wisselende resultaten

De zesde speelronde is achter de rug. Vier teams uit Aarle-Rixtel speelden in thuis en gingen op zoek
naar een overwinning tegen verschillende tegenstanders.
Team 1 trof het sterke team van Veldhoven 1. Johan Voorhout, William Vlamings en Bart Boetzkes
wisten ieder één punt binnen te slepen waarmee de mannen gezien een 3-7 nederlaag hun meerdere
moesten erkennen tegen de Veldhovenaren. Het eerste team moet nog alle zeilen bijzetten om
degradatie uit de eerste klasse te voorkomen. Voor nu staat het team op een 5 e plek met twee
punten achterstand op de veilige vierde plaats.
ATTC’77 team 4 trof Flash 7 uit Eindhoven. André van de Wal en Wesley Ketelaars laten zien goed
mee te kunnen draaien in hun eerste seizoen uitkomend voor ATTC en winnen beiden twee
wedstrijden. Juul Verbeeten heeft het nog iets lastiger en pakt helaas geen punten. Wel wint Juul
samen met Wesley het dubbelspel, waardoor beide partijen de punten moeten delen met een 5-5
uitslag. Team 4 staat op een keurige derde plaats en hoeft eigenlijk niet meer naar boven of naar
beneden te kijken waardoor het rustig de competitie kan uitspelen.
Team 5 speelde een heuse interland tegen tegenstanders van over de grens. De provinciegrens wel
te verstaan. Red Stars 5 uit het Limburgse Venray trokken richting Brabant om het op te nemen
tegen Jan Smits, Geert-Jan van Duijnhoven en Henk Buiting. Zowel Geert-Jan en Jan verliezen
verrassend van de sterk spelende Luc Saris. Henk heeft geen moeite met het spel, maar gaat onderuit
tegen Jos Spanings. De heren pakken ieder twee punten waarmee de eindstand van 6-4 op het bord
komt. Het team staat hiermee op een derde plaats en zou zelfs nog naar boven kunnen kijken voor
een eventuele playoff-plaats.
Stephan Vergroesen, Peter Bevers en Cor van de Ven van team 8 zijn al de hele competitie ijzersterk,
maar vandaag wacht een confrontatie met een gevreesde tegenstander: Kruiskamp’81 4 uit Den
Bosch. De sterke speler Hans Toonen heeft alles gewonnen tot op heden en behaald in Aarle-Rixtel
ook drie punten. Ook wint Hans samen met Manon Vorstenbosch het dubbelspel waardoor de
hoofdstedelingen met een 6-4 nederlaag terugkeren naar ’s Hertogenbosch. Team 8 gaat verder op
koers richting het kampioenschap, wat zelfs in de volgende ronde al definitief kan worden
binnengehaald.


Rustweek bij ATTC’77 De najaarscompetitie is inmiddels alweer op de helft en teams kunnen zich richten op de gestelde doelen tijdens de returnwedstrijden.

Traditioneel is er een week rust tijdens de schoolvakantie voordat de tweede seizoenshelft komende vrijdag weer losbarst.

Tussen al het competitiegeweld door wordt er ook nog getraind bij ATTC’77 door zowel wedstrijdspelers, recreanten en jeugdleden. Positief is de ontwikkeling dan ook dat Aarle-Rixtel en omgeving steeds meer interesse krijgt in de tafeltennissport. Inmiddels zit het ledenaantal goed in de lift en komt het weer boven de 100 uit.

Tevens is gebleken dat tafeltennis niet alleen voor de conditie een goede sport is, maar ook op mentaal vlak een uitstekende sport blijkt om te beoefenen. Je activeert namelijk gelijktijdig verschillende gebieden van de hersenen terwijl je aan het tafeltennissen bent. Tafeltennis is ook erg goed voor de reflexen, oog- handcoördinatie en het trainen van je onder- en bovenlichaam. Het Amerikaanse instituut Sport and Art Educational Foundation zet tafeltennis in om patiënten met een vroegtijdige vorm van Alzheimer of dementie te helpen. Uit de praktijk is gebleken dat patiënten die tafeltennissen zich vaak dingen goed kunnen herinneren van die momenten.

Mocht er nou interesse zijn om vrijblijvend kennis te maken met de snelste balsport ter wereld dan kun je binnenlopen in de hal aan de Jan van Rixtelstraat op de maandag, woensdag of donderdagavond om een balletje te slaan. Voor verdere informatie kun je ook een kijkje nemen op de website www.attc77.nl

 


Wisselende resultaten bij ATTC’77

Na de wedstrijden op 13 oktober is de najaarscompetitie al weer op de helft. De laatste heenwedstrijden stonden vandaag voor vier teams van het Aarle-Rixtelse ATTC’77 op de planning.
Team 1 is nog ongeslagen in de eerste klasse, totdat koploper Never Despair uit Den Bosch langskwam. Ondanks een razendknappe prestatie van Johan Voorhout (drie overwinningen) komt Bart Boetzkes niet verder dan één overwinning. De winstreeks van William Vlamings wordt ook plots een halt toegeroepen en wint helaas geen wedstrijden vandaag. Het dubbelspel gaat ook de Bossche kant op waardoor de bezoekers Aarle-Rixtel verlaten met een 4-6 overwinning. Hiermee staat team 1 van ATTC op een riskante 5e plaats in de poule na 5 wedstrijden.
Het gaat team 3 vooralsnog een stuk beter af. Flash 8 uit Eindhoven komt langs voor een heuse topper tussen de nummer 1 en 2 uit de 4e klasse. Frederieke van de Poel laat zien die koppositie vast te willen houden en wint al haar wedstrijden. Jeroen van der Heijden wint er twee en Mark Rovers is goed voor één winstpartij. Frederieke en Jeroen wonnen samen eenvoudig het dubbelspel waardoor er een 7-3 eindresultaat op het bord staat. Hiermee doet team 3 goede zaken voor het kampioenschap. Het bezet nu de 1e plaats met zeven punten voorsprong op de nummer 2.
Team 4 neemt het op tegen de bezoekers van TTV Maashorst 3 uit Uden. Wesley Ketelaars verliest de eerste twee wedstrijden verrassend, maar wint zijn laatste partij wel. André van de Wal is goed voor twee overwinningen en Juul Verbeeten haalt een knap punt uit een spannende wedstrijd tegen Nick van Breda. De punten worden gedeeld met 5-5 waarmee team 4 keurig mee blijft draaien in de middenmoot van de 4e klasse.
Voor ATTC’77 8 stond er een belangrijke wedstrijd op de rol: nummer 2 Attaque 3 uit Sint Oedenrode kwam op bezoek. Zowel Peter Bevers als Stephan Vergroesen hoeven enkel het hoofd te buigen tegen de sterke Dirk Schoo. Sterspeler Ruud Brummans is zoals de hele competitie weer goed voor drie winstpartijen. De eindstand is na de dubbelwinst van Peter en Ruud een mooie 8-2 voor het thuisteam. Hiermee laat team 8 slechts kruimels achter voor de rest en lijkt het de tweede seizoenshelft op cruisecontrole richting het kampioenschap te gaan. Het mannen staan in de 7e klasse maar liefst 15 punten voor op de nummer twee.


Uitwisseling met TTV Deurne en MTTV uit Mierlo.

Beste competitiespelers,

Op vrijdag 8 september houden we in onze hal weer een uitwisseling met TTV Deurne en MTTV uit Mierlo.
Afhankelijk van het aantal deelnemers starten we om 19.30 of om 20.00 uur.
Je kunt je opgeven via de mail (frederiekevdpoel@hotmail.com), graag voor 1 augustus.


Start - Training senioren.

Vanaf september start ATTC'77 een trainingsgroep voor volwassen beginners en competitiespelers uit de laagste klassen. De training is met name bedoeld om de basis slagen onder de knie te krijgen en zal vanaf 28 augustus elke maandag van 19.15 - 20.00 uur plaatsvinden onder leiding van Henk Buiting en Frederieke van de Poel. Aansluitend kan er dan nog worden vrij gespeeld.
Er hebben zich inmiddels al 11 spelers aangemeld, maar je kunt je nog opgeven (frederiekevdpoel@hotmail.com) t/m 1 augustus.


Bierproeven bij ATTC´77

De reguliere competitie is inmiddels afgelopen dus is het voor de tafeltennissers van ATTC´77 tijd voor andere activiteiten. Zo neemt een aantal spelers deel aan de zomercompetitie die onder andere georganiseerd wordt door TTV Een en Twintig uit Beek en Donk, maar worden ook in de eigen hal activiteiten georganiseerd voor de leden en hun partners.

Zaterdag 3 juni was de jaarlijkse bierproefavond in de kantine aan de Jan van Rixtelstraat in Aarle-Rixtel. Vijf jaar geleden startte Jeroen Doensen met deze avond om de leden kennis te laten maken met verschillende speciaalbiertjes. Het werd een succes en het is inmiddels een traditie om deze avond aan het einde van het seizoen te organiseren. De belangstelling voor speciaalbier groeit en dat was ook te zien aan de opkomst. Maar liefst 23 leden plus vijf partners waren aanwezig om zeven verschillende bieren te proeven.
Jeroen had gezorgd voor brouwsels uit Nederland en uit België, bier zonder toegevoegde suikers en energieneutraal geproduceerde biertjes. Uiteraard was er ook een quiz met hele moeilijke vragen, zoals welke schimmel zit er in dit bier, welk ingrediënt ontbreekt in dit bier, hoe heet het meertje bij de Val Dieu brouwerij in België, enz. Gelukkig waren de vragen meerkeuze, zodat er wat te gokken bleef. Twee deelnemers hadden maar liefst 12 van de 14 vragen juist beantwoord. Ze kregen de benaderingsvraag en Christel van der Putten zat het dichtste bij het goede antwoord op de vraag: Hoe lang bestaat bier al? Zij is daarmee de bierkenner 2023 van ATTC ’77. De eervolle tweede plaats was voor Marcel Selder.

Afgelopen weekend moesten de teams voor het nieuwe competitieseizoen worden opgegeven. Door aanwas van nieuwe leden en leden die enthousiast gemaakt zijn om competitie te gaan spelen, heeft ATTC nu twee teams meer dan afgelopen seizoen. Het vaandelteam is ongewijzigd gebleven. Team 2 en 3 zijn van plek gewisseld vanwege het kampioenschap van team 3. Beide teams hebben een speler afgestaan om samen met Werner Doensen en twee nieuwe spelers een nieuw vierde team te vormen.
Het 5e en 6e team zijn hetzelfde gebleven en team 7 en 8 is een mix van spelers van het oude 7e team en vier nieuwe spelers: Yven Swinkels, Henk van der Bruggen, Peter Bevers en Cor van de Ven. Met acht teams zal het elke vrijdag in de najaarscompetitie volle bak zijn in de gymzaal aan de Jan van Rixtelstraat.


Alle teams van tafeltennisvereniging ATTC´77 uit Aarle-Rixtel kwamen afgelopen week in actie.

Het 6e al op woensdag 12 april bij de studenten in Eindhoven. Ze proberen zoveel mogelijk punten bij elkaar te sprokkelen om maar niet te degraderen uit de 6e klasse. Helaas verloren Ruud Brummans, Johan Heurter en Tessa van den Boogaard met 7-3. Johan scoorde twee maal en Ruud maakte het 3e punt. De achterstand op Stiphout kan waarschijnlijk niet meer worden goedgemaakt in de laatste wedstrijd tegen de koploper met degradatie als gevolg.

Het 5e team speelt ook in de 6e klasse en staat er iets beter voor. Zij speelden thuis gelijk tegen Maashorst 5. De zussen Gerdi van den Boomen en José van Turnhout wonnen ieder twee wedstrijden terwijl Dennis Verbruggen niet opgewassen was tegen de spelers uit Uden. Omdat Conchi Medinas Salinas en José een goed dubbel vormen, werd Conchi ingezet om die te spelen en met succes. Als ze volgende week een paar punten pakken tegen Taveres 3, handhaven ze zich.

Het 4e team draait lekker mee in de middenmoot van de 5e klasse G, wat knap is aangezien ze uit de 6e klasse komen. Geert-Jan van Duijnhoven, Henk Buijting en Jan Smits speelden afgelopen week thuis tegen de nummer 2, Veldhoven 12. Jan kon met zijn noppen het spel ontregelen en won twee wedstrijden. Geert-Jan won de eerste wedstrijd overtuigend, verloor de 2e nipt en 3e leek de pijp leeg. Henk had niet zijn avond en moest na alle wedstrijden zijn tegenstander feliciteren. Met de 3-7 nederlaag staan ze wel veilig 3e.

Het 3e team staat bovenaan in de 4e klasse H en speelde thuis tegen de nummer 4 Unicum 6, terwijl in Veldhoven de directe concurrenten elkaar troffen. Voor ATTC speelden Juul Verbeeten, Bart Willems en Jeroen Doensen. Jeroen maakte het erg spannend maar won uiteindelijk al zijn wedstrijden en samen met Bart de dubbel. Bart was goed voor twee overwinningen en Juul won één wedstrijd. De concurrenten kwamen niet verder dan een gelijkspel zodat de voorsprong met 2 punten vergroot is. Als de heren de laatste wedstrijd 4 punten halen promoveren ze naar de 3e klasse. En in die 3e klasse heeft het 2e team het erg zwaar. Zij kwamen niet verder dan een gelijkspel en zullen in de laatste wedstrijd 5 punten nodig hebben om niet te degraderen.


Clubkampioenschappen ATTC´77-2023

Zo net voor de start van de voorjaarscompetitie leek het in de regio de tijd voor clubkampioenschappen, zo ook voor tafeltennisvereniging ATTC'77 uit Aarle-Rixtel. Op vrijdag 20 januari streden maar liefst 35 deelnemers om de felbegeerde eretitel bij de competitiespelers en bij de recreanten.

De 24 competitiespelers werden verdeeld over vier zeskampen. Ondanks dat het niveauverschil tussen de spelers soms groot was, werden er mooie, maar vooral ook sportieve wedstrijden gespeeld. Moeilijke services werden bewaard voor de gelijkwaardigere wedstrijden, er werden rally's aangegaan en er werden zelfs tips gegeven tussen de wedstrijden door. Zo werd geprobeerd om het voor iedereen leuk te houden ondanks het verschil in sterkte.
Om te voorkomen dat het nachtwerk zou worden, speelden alleen de poulewinnaars vervolgwedstrijden. In de halve finale nam William Vlamings het op tegen Rajan van Aar en Johan Voorhout trof Jeroen van der Heijden. Het niveauverschil tussen team 1 en de andere competitiespelers is nog te groot met als gevolg dat zowel William als Johan redelijk overtuigende zegevierden. De finale werd door William, die al meerdere malen clubkampioen geweest is, gewonnen.

Bij de recreanten, die normaal op donderdagavond of vrijdagochtend spelen, deden elf spelers mee. De zes dames en vijf heren werden verdeeld over een vijf- en een zeskamp. Helaas konden de dames het niet winnen van de heren. In de eerste kruisfinale nam Hennie Kuijpers het op tegen Karel van der Steen, die na een blessure sinds kort weer lid is van ATTC'77. De heren waren aan elkaar gewaagd en uiteindelijk Karel trok aan het langste eind. In de andere kruisfinale speelden Peter Bevers en Cor van de Ven tegen elkaar. In een zwaar bevochten wedstrijd moest de ervaren Cor zijn meerdere erkennen in Peter. De finale ging dus tussen Karel en Peter met Karel als clubkampioen bij de recreanten.

Iets na twaalf uur werden de winnaars onder applaus gehuldigd door de wedstrijdleiding, werden wat mensen bedankt, werd er nog een praatje gemaakt en ging iedereen moegestreden naar huis ging, klaar voor het nieuwe seizoen.