Attc'77

Voor de meeste teams van tafeltennisvereniging ATTC’77 uit Aarle-Rixtel stond er niets meer op het spel tijdens de laatste competitieronde. Na vier promoties vorig seizoen waren er deze keer net zo veel degradaties.
Voor het vaandelteam is gebleken dat de 1e klasse een stapje te hoog is. Met 23 punten zijn William Vlamings, Bart Boetzkes, Johan Voorhout en Jean Paul Kanters onderaan geëindigd.
Team 4, 5 en 6 kwamen alle drie uit in de 5e klasse na promotie vorig seizoen en geen enkel team wist zich te handhaven. Het 4e team bleef in de eerste helft goed bij en met de 7-3 overwinning begin april op concurrent Taveres 3 leek een degradatiewedstrijd haalbaar. Helaas verliep het anders. Aan Juul Verbeeten lag het niet, hij won in totaal 19 van zijn 24 wedstrijden, maar Johan Heurter, Tessa van den Boogaard en Thijs Smulders boekten te weinig overwinningen.
Het 5e team behaalde slechts 28 punten en daarmee een laatste plek. Ook in dit team zijn de verhoudingen een beetje scheef. Jan Smits en Geert-Jan van Duijnhoven kunnen aardig mee, maar voor Henk Buiting en Koos Martinali past de 6e klasse, waar ze volgend seizoen weer in uit zullen komen, beter.
Het 6e team, dat eigenlijk niet zo nodig wilde promoveren maar door een gelukje (of in dit geval “pechje”) toch naar de 5e klasse ging, behaalde 27 punten. Hiermee keren Gerdi van den Boomen, Conchi Medina Salinas, Dennis Verbruggen, José en Ruud van Turnhout terug naar de 6e klasse.
Het 3e team draait het hele seizoen mee in de middenmoot van de 4e klasse. In de laatste wedstrijd uit in Den Bosch tegen Never Despair 8 hadden de heren nog een paar punten nodig om veilig te blijven. Werner Doensen, Marcel Selder en Bart Willems sloten het seizoen af met een degelijke 4-6 overwinning.
Het enige team waar het nog een beetje spannend was, was team 2. In de voorlaatste speelronde hadden Jeroen van der Heijden, Mark Rovers en Frederieke van de Poel al een kleine voorsprong (4 respectievelijk 6 punten) opgebouwd op de nummers 5 en 6. Dit was maar goed ook want door vakantie, ziekte en andere verplichtingen moest Mark Rovers met twee invallers op pad voor de laatste wedstrijd tegen Renata 2. Mark won, net als Jos Beniers, van Mike van Gestel. Vincent Braak speelde goed maar kon dit niet omzetten in overwinningen. Gelukkig bleken de twee punten voldoende voor handhaving in de 3e klasse.