Attc'77

Opluchting bij ATTC'77-2

Vanwege Corona zijn er dit seizoen al enkele wedstrijden uitgesteld en ook deze week dreigde dat te gebeuren voor de tafeltennissers van ATTC´77 uit Aarle-Rixtel. Met wat creativiteit, schuiven met spelers en bereid gevonden invallers is het toch weer gelukt voor alle zes de teams om in actie te komen.

Het vaandelteam is hekkensluiter in de 1e klasse en speelde uit tegen nummer 5 Taverbo 4 uit Boxtel. Om nog enigszins aansluiting te krijgen, moesten punten worden gescoord. Beide teams speelden met een invaller, maar de invaller van Taverbo was sterker dan die van ATTC, Werner Doensen. Werner speelt zelf in de 4e klasse en het verschil met de 1e klasse is gewoon te groot, hij verloor dan ook al zijn wedstrijden. Bart Boetzkes en Jean Paul Kanters wonnen ieder twee partijen, maar dat was niet genoeg om de overwinning te pakken, 6-4 verloren.

Het 2e team is verwikkeld in een strijd tegen degradatie met Een en Twintig 2 en trof hen afgelopen week in Beek en Donk. Rajan van Aar begon tegen Guido Graat en verloor met minimaal puntenverschil. Jeroen van der Heijden won vervolgens eenvoudig van Panisa Tummuengdon. Mark Rovers had het hard te halen tegen Bert Coolen maar won uiteindelijk wel. De heren leken de smaak te pakken te hebben en wonnen de twee volgende partijen ook. Helaas bleef het daarbij voor Mark en Rajan, die beiden één wedstrijd wonnen en samen de dubbel. Grote winnaar deze avond was Jeroen van der Heijden, hij scoorde een hattrick. Door de 6-4 overwinning wisselen ze van plek met Een en Twintig en zijn ze voorlopig van de laatste plek af.

Het net naar de 5e klasse gepromoveerde vijfde team heeft nog alles verloren, staat op de laatste plek en moest thuis tegen nummer 5, Bergeijk 6. Het technisch goed spelende, jonge team uit Bergeijk had het lastig tegen de met noppen spelende Jan Smits. Door het effect met zijn noppen om te draaien kon hij menig punt scoren met een snoeiharde forehand smash. Hij won twee wedstrijden. Ook Henk Buiting beet zich vast in het vlotte spel van zijn tegenstanders, fopte de tegenstander door zijn batje naar de andere hand te verplaatsen en wist één wedstrijd naar zich toe te trekken. Koos Martinali kwam te kort in alle drie zijn wedstrijden en verloor ook de dubbel samen met Henk. Einduitslag 3-7 nederlaag.

Alle uitslagen:
Taverbo 4 – ATTC´77 1 6-4
Een en Twintig 2 – ATTC´77 2 4-6
Unicum 8 – ATTC´77 3 5-5
ATTC´77 4 – Veldhoven 11 3-7
ATTC´77 5 – Bergeijk 6 3-7
Stiphout 7 – ATTC´77 6 7-3