Attc'77

Bewegen is goed voor iedereen.
Iedere woensdag komt een groepje Parkinson patiënten bij elkaar om onder leiding van een fysiotherapeut te bewegen. Dat doen ze in een zaal bij de fysiotherapie, maar af en toe gaan ze ter afwisseling ergens anders heen. Ze zijn al een keer gaan boksen in Beek en Donk en afgelopen week waren ze te gast bij tafeltennisvereniging ATTC ’77 in Aarle-Rixtel. Bij tafeltennis moet er veel bewogen worden en is ook coördinatie en reactievermogen erg belangrijk. Het bleek voor de deelnemers een leuke activiteit en ze speelden best een leuk partijtje tafeltennis.
Zondag 10 april speelde een jeugdteam van ATTC ’77 mee in de DUO-competitie. Deze competitie is bedoeld voor beginnende jeugdspelers die niet deelnemen aan de reguliere competitie. Het plezier in de sport staat centraal, de uitslagen en resultaten zijn van ondergeschikt belang. Eén keer per maand komen ze in een zaal in de regio bij elkaar en spelen dan tegen een duo van een andere vereniging.
Tjeerd en Tjerk hadden tot dusver niet veel succes in deze competitie en zijn daarom hard gaan trainen. Van een uur in de week zijn ze naar 5 uur per week gegaan door ook mee te trainen met de senioren. Hun niveau is daarmee met sprongen vooruit gegaan. Veel senioren namen de tijd om de jongens nieuwe slagen te leren en dat was tijdens de wedstrijden in Veghel goed te zien. Ze speelden tegen een team uit Veldhoven en wonnen vrij eenvoudig met 5-0.
In de reguliere competitie hebben de meeste teams een nederlaag moeten incasseren. Het eerste team verloor van koploper Flash 1 uit Eindhoven. Voor Bart Boetzkes, Johan Voorhout en William Vlamings bleef de teller steken op 3 punten dankzij overwinningen van William en Johan in het enkel en het sterke dubbel van Bart en William.
Het tweede team speelde uit bij MTTV´72 in Mierlo en heeft net als MTTV de punten heel hard nodig om degradatie uit de 3e klasse te voorkomen. Jeroen van der Heijden, Frederieke van de Poel en Rajan van Aar keken al gauw tegen een 3-0 achterstand maar herpakten zich redelijk. Met winst in een thriller van een dubbel, één overwinning van Jeroen en twee van Frederieke werd de schade beperkt tot een nipte 6-4 nederlaag.
Het vierde team deed het beduidend beter tegen hun degradatie concurrent Taveres 3 uit Eindhoven. Juul Verbeeten en Thijs Smulders waren oppermachtig in eigen huis en wonnen al hun enkel wedstrijden maar niet de dubbel. Johan Heurter scoorde het 7e punt. Door deze overwinning zijn ze van plek gewisseld met Taveres en is er nog uitzicht op handhaving middels een degradatiewedstrijd.
Alle uitslagen
ATTC´77 1 – Flash 1 3-7
MTTV´72 2 – ATTC´77 2 6-4
ATTC´77 3 – Schijndel 1 1-9
ATTC´77 4 – Taveres 3 7-3
Veldhoven 9 – ATTC´77 5 8-2
Unicum 10 – ATTC´77 6 6-4