Twee kampioenen bij ATTC’77

 

Team 1

vlnr: William Vlamings, Bart Boetzkes, Johan Voorhout

                                              Team 3

vlnr: Marcel Selder, Juul Verbeeten, Jeroen Doensen, Vincent Braak, Bart Willems

 

De ontknoping van de tafeltenniscompetitie was super spannend voor drie teams van tafeltennisvereniging ATTC’77 uit Aarle-Rixtel. En voor twee van de drie teams viel dit goed uit.
Het 1e team speelde uit bij hekkensluiter Veldhoven 2, terwijl de concurrentie in Bergeijk aan de bak moest. Voor de heren van ATTC was het zaak zo veel mogelijk punten te verzamelen met de hoop dat de anderen voldoende punten zouden laten liggen. In de allerlaatste wedstrijden viel de beslissing, Johan Voorhout scoorde het 6e en Bart Boetzkes het 7e punt. Met in totaal slechts 60 (van de 100) punten, was het kampioenschap een feit en keren William Vlamings, Johan Voorhout en Bart Boetzkes weer terug naar de 1e klasse.
Het 3e team speelde een heuse kampioenswedstrijd in eigen huis tegen Veldhoven 10. Vier punten waren nodig om te promoveren naar de 3e klasse. Vincent Braak, Bart Willems en Marcel Selder speelden ten koste van Jeroen Doensen en Juul Verbeeten. Vincent en Bart wonnen hun eerste wedstrijd maar daarna hadden de zenuwen de overhand en scoorde Veldhoven punt na punt. Pas bij een 2-5 achterstand wist Bart deze reeks te doorbreken door winst op Wijnands. Toen Marcel daarna won van Marcel Smulders was het feest in Aarle-Rixtel!
Het 2e team was minder fortuinlijk. Mark Rovers, Jeroen van der Heijden en Frederieke van de Poel hadden tegen Flash 8 vijf punten nodig om degradatie uit de 3e klasse te voorkomen. Net als team 3 was het begin voor hen met overwinningen van Mark, Frederieke en samen de dubbel, maar pas in de laatste wedstrijd pakte Frederieke nog één punt. Met de behaalde 4 punten was er nog een kans op een promotie/degradatie wedstrijd maar dan moest Unicum tegen de kampioen maximaal 3 punten halen. Volgens de statistieken was dat een redelijke kans, maar helaas steeg Unicum boven zichzelf uit, haalde 4 punten en is degradatie een feit voor team 2.
Zondag 23 april speelden Tjeerd van Rijbroek en Tjerk Knukkel ook hun laatste wedstrijd voor de zomerstop tegen OTTC 1 uit Oss. Tjeerd en Tjerk wonnen overtuigend met 5-0 en zijn knap als 2e geëindigd in de 1e klasse van de DUO competitie.

Alle uitslagen:
Veldhoven 2 – ATTC’77 1 3-7
Flash 8 – ATTC’77 2 6-4
ATTC’77 3 – Veldhoven 10 4-6
ATTC’77 4 – JCV 4 8-2
Taveres 3 – ATTC’77 5 7-3
Valkenswaard 6 – ATTC’77 6 9-1
OTTC 1 – ATTC’77 jeugd 1 0-5